הסיבה העיקרית בגללה עלינו צפונה היתה לחוות את סדנת הבישול הטבעוני של גילת. אחרי שעה וחצי של נסיעה ומכיוון שיצאנו מוקדם בבוקר...הגענו רעבות. אחרי תה ועוגיות בריאות בצורת לב (שכבר הראיתי ברשומה הקודמת). הגיע תורו של הפרק הירוק בסדרה: השייק הירוק. פצצה של שלל מינרלים וויטמינים כשבסיסו הוא עלים ירוקים, תפוח, קיווי, כל מיני אגוזים תמרים ונענע.
מודה...היססתי לרגע לפני שלגמתי מהדבר הירוק והמוזר הזה...חיכיתי לראות את תגובותיהן של חברותיי מסביב, אחרי שראיתי ששלום להן...לגמתי....זה היה טעים!!!
אז קצת תמונות ממרכיבי השייק: תפוחים, אגוזים ותמרים.
קיווי, נענע ושלל עלים ירוקים.
הכל מסודר בטוב טעם
מי אמר שאנחנו לא אוכלים עם העיניים???
והנה התוצר הסופי מתחיל להתמלא בכוסות....
גילת סיפרה לנו שלסדנה נרשמו עוד שלוש בנות שלמדו איתנו באותו התיכון.....כך שמלבד סדנת בישול ערכנו מיני פגישת מחזור. מלבדינו היו עוד חמישה אנשים שאינם קשורים אלינו (מקווה שהם קיבלו בהבנה את פרצי הנוסטלגיה שזרמו אצלינו) אך ניכר כי הרבה זכרונות וצחוקים הועלו סביב שלחן האוכל.
המון צבע יש בשלחן של גילת.....קשה לתאר אותו...יותר נכון פשוט להראות.
וצחוקים כבר אמרנו.....באמת שהיה משעשע.....
אחרי ספתח השייק הירוק המשכנו לקרפצ'יו סלק ואפרסמון, קולורבי ואבוקדו.
גילת מדגימה לנו מה עושים ומשם אנחנו ממשיכים לבד....כל אחד מתנסה בהכנה של כל התבשילים.....
והנה מתחילים לראות תוצרים. אמנם עדיין נקיים בלי תבלון.
אבל הצבעוניות כל כך יפה שאני לא יכולה להפסיק לצלם ומשאירה את חברתי למלאכת הקישוט והתבלון....
כמה צבעוניות יש באוכל....
והנה תמונה של מיני פגישת מחזור...מלבדי כמובן (הצלמת תמיד נשארת ללא תמונות של עצמה).
עדשים מונבטות מעל
זהו הקרפצ'יו מוכן ואנו עוברים לתבשיל הבא.
סלק ממלוא בתנור באורז אדום.
גילת מכינה את המלית של הסלק....ומעשירה לי את עולם הבישול בכמה מוצרים שמעולם לא השתמשתי בהם....
עוד סחיטה של לימון
ועלי אורז (עוד פריט שמעולם לא השתמשתי בו...אני דוקא מיד ראיתי את הפוטנציאל הקישוטי שלו) ממולאים בשלל ירקות טריים עם חמאת בוטנים, רוטב סויה, צ'ילי ושמן שומשום. מנה שכבר הספקתי לנסות בבית לארוחת שישי מומלצת ביותר.
צלחות הקרפציו מוכנות ומחכות לסעודה הגדולה.
ואז הגיע תור הממרחים: ממרח אבוקדו, ממרח סלרי, ממרח תאנים וממרח תמרים ובננות...אם אני לא טועה....ואחרי שהכנו את הממרחים התישבנו לנשנש לחם שווה שווה שגילת הכינה מבעוד מועד עם הממרחים.
אחד ממשתתפי הסדנא קצץ עלים ירוקים ואני פשוט צילמתי.
וצילמתי
וצילמתי
ועכשו הגיע תורן של קציצות בוטנים אפויות. כשברקע עולים אדים מתוך הסיר של תבשיל המילוי של הסלק.
וקצת תקריב קרפצ'יו קולורבי ואבוקדו.
וקרפצ'יו סלק ואפרסמון
ואני מצלמת את כל הדברים השווים שמתחילים להיאסף על השלחן.
ההכנות
והאמת היא שהוא כל כך יפה שחבל לקלקל...
מבט לעבר השלחן לפני שהיין נמזג בכוסות ואנחנו מתחילים בארוחה. שלחן עמוס ומגוון בטעמים. אני ממליצה בחום.....ארוח עשיר כיד המלך.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה